Little Big American Pizza’s
Gisteren weer lekker aan het pizza maken geweest. En ik wilde wel weer eens iets anders uitproberen. Dus maakte we deze keer Little Big American Pizza's. Ik had me daarbij laten inspireren door de blogpost Let’s Pizza Machine: In 3,5 min. verse Pizza. En dan eigenlijk niet door de genoemde machine maar door de Wonder Pizza machine van pizzametry.com. Want deze machine drukt de deegbal gewoon plat in plaats van deze uit te rollen. Dat kunnen we thuis natuurlijk ook gewoon doen, toch?
Nadat we het pizzadeeg hadden gemaakt (600 gram bloem, 350 ml water, snufje zout, 14 gram droge met lauw water aangemaakte gist, een snufje zout en een scheutje olijfolie) en hadden laten rijzen namen we een bal daarvan en drukte deze plat met de bodem van een steelpannetje. En klaar was onze pizza bodem!
Daarna was het een kwestie van de bodempjes bedekken met een laagje tomatensaus en toppings naar keuze. We maakte pizza's met rauwe ham, mozzarella en geitenkaas, met tonijn, mozzarella, geraspte kaas, champignons en olijven, met paprika-salami, mozzarella, paprika, champignons en geraspte kaas en met achterham, mozzarella, paprika, champignons en geraspte kaas. Heerlijk! Na het beleggen deden we de pizza's per twee stuks in een op 225 graden voorverwarmde oven en bakte ze in circa 15 minuten gaar.
En ik moet zeggen, dat werkte geweldig. Het resultaat zijn een klein formaat pizza's met een heerlijke dikke bodem met een krokant korstje en mooi zacht en luchtig van binnen. Ofwel, een Little Big American Pizza.
Wat wel bleek is dat geitenkaas nou niet het meest geschikt is als pizza topping. Het wil niet smelten en heeft erg de neiging om wat donker te worden. Maar het smaakte dan wel weer heerlijk. Misschien is het handiger om de geitenkaas er volgende keer na het bakken overheen te kruimelen. Lekker met rucola e.d.!
Wat een beetje dom is, is dat ik erg weinig foto's gemaakt heb. En de foto's die ik maakten zijn een beetje donker uitgevallen. Een mooie foto van een doorsnede van een pizza had ook erg mooi geweest want dan had u goed kunnen zien hoe mooi luchtig het deeg in de pizza was. Maar goed, dit even als notitie voor mezelf om aan te denken bij een volgende gelegenheid. Het was hoe dan ook weer een leuk, en ik mag wel zeggen een heel goed geslaagd experiment. We hebben bijzonder smakelijk geklooid en gegeten gisteren.
Laat een reactie achter