Worsten drogen (Update)
Enige tijd geleden liet ik u weten dat ik een drietal worsten te drogen had gehangen. Te weten Chorizo, Kruidnagel en Knoflook. Dat moest tenminste een week of twee zijn.
Ik vertelde u toen ook het volgende:
Dat de Chorizo behoorlijk pittig was, de Kruidnagelworst een scherpe pepersmaak had en de Knoflookworst gewoon overheerlijk was.
Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en is het tijd om de worsten te proeven en te zien of we er niet vreselijk ziek van zouden worden. Gelukkig is dat laatste in ieder geval niet het geval. En dat is maar goed ook want wij krijgen van het weekeinde veel visite in verband met de verjaardag van onze prachtige dochter die eerder deze week 14 werd.
Maar u wilt natuurlijk wel weten of het met het drogen gelukt is, en hoe de worst na twee weken drogen smaakten.
Ik kan u zeggen, de worsten zijn heerlijk geworden. Gelukkig zijn de meeste minder peperig. Eigenlijk is alleen de Chorizoworst nog heel pittig. Maar dat moet ook want een echte Spaanse Chorizo is niet voor mietjes bedoeld. Die moet lekker pittig zijn!
Buiten hoe ze smaken is het ook belangrijk hoe ze eruit zien. En dat toon ik u graag. Zo zien de worsten er na twee weken drogen uit"
Voor het drogen:
Na het drogen:
De worsten zijn mooi droog en redelijk hard. Maar weer niet zo droog en hard dat ze oneetbaar of als steen geworden zijn.
Eerder gaf ik al aan dat alleen de Chorizo nog erg pittig is, maar dat moet ook zo zijn. De andere twee worsten, de knoflook en de kruidnagel zijn perfect en mild van smaak. En in doorsnede zien de worsten er prachtige uit.
Ik zet deze worsten zonder enige schroom, misschien wel een beetje trotst zelfs, graag voor aan onze gasten van morgen.
Laat een reactie achter