Test Knorr Wereldgerechten–Griekse Moussaka
We hebben besloten om alle, 26 stuks in totaal op dit moment, Knorr Wereldgerechten voor u te testen. Een per week. We vergelijken Knorr Wereldgerechten niet met concurrenten of gelijksoortige producten, maar testen de gerechten op de smaak, kwaliteit, kwantiteit, originaliteit en op authenticiteit.
Het dertiende, en voorlaatste gerecht dat wij proberen is Knorr Wereldgerechten – Griekse Moussaka.
Moussaka komt eigenlijk uit het Arabisch en betekend ‘fris’. Het is van origine dan ook bedoeld als een koude geserveerde salade van voornamelijk aubergine.
In het Westen kennen wij alleen de Griekse variant met laagjes aubergine, aardappel, béchamel en eventueel aardappel en ui. En over die versie hebben we het hier.
Traditiegetrouw laat ik u hier altijd zien hoe een gerecht er in het echt uit dient te zien. Zo ook met de Griekse Moussaka. Ik had ervoor kunnen kiezen om een hele strakke gephotoshopte versie af te beelden om het verschil tussen de echte en de Knorr Griekse Moussaka nog groter te maken. Maar ik koos voor een afbeelding zoals een Griekse Moussaka er bij u thuis uit zou zien. Het zal u verderop blijken dat het verschil evengoed enorm is tussen de echte en de Knorr variant. Dus als u de foto hiernaast even in gedachten wil houden…
Eerst maar even wat er in het Knorr pak Griekse Moussaka zit. En of dit het geld waard is.
Het is mij een raadsel waarom Knorr een zakje gevriesdroogde aubergine bijvoegde in het pak aangezien u verse aubergine toe moet voegen aan het gerecht. Mogelijk om de inhoud van het pak nog enige waarde mee te geven? Dat is dan mislukt. Want wij weten niet wat er precies in de andere zakjes zit, maar we weten wel dat het nergens op lijkt. Want bedoeld men met saus misschien béchamelsaus? Dat is dan faliekant mislukt want het lijkt nergens op!
Op de vraag of de inhoud van het pak het geld waard is laten we deze keer het resultaat zwaar
meewegen. U koopt namelijk prut, u krijgt prut, u maakt prut en u eet prut. Antwoord is dus NEE!
Gaan we over tot de bereidingswijze.
Mevrouw Veelkantie voert nauwgezet stap 1 uit en bakt de aubergine in een beetje olijfolie en legt deze vervolgens te rusten op wat keukenpapier.
Voor zover gaat het allemaal goed, dus door naar stap 2. En dan valt al direct op dat u bijna een halve liter vocht moet toevoegen aan het gerulde gehakt en de ‘kruidenmix’. Dat is een enorme hoeveelheid vocht en we beginnen ons nu al ongerust te maken over het uiteindelijke resultaat. Want we gaan er wel vanuit dat er een binder in de kruidenmix zal zitten, maar of die 450 ml vocht kan binden in 2-3 minuten… Dat lijkt ons een beetje teveel van het goede. Al zou het eventuele bindmiddel in de ‘kruiden’ instaat zijn een dergelijke hoeveelheid vocht te binden dan is daar veel meer tijd voor nodig dan 2-3 minuten koken. Dus dit kan gewoon niet goed gaan, zo vrezen we.
En dat klopt. We hebben nu dus een soort van soep van ‘kruiden’, gehakt en gevriesdroogde aubergine. En dan worden we later in het bereiden van het gerecht ook nog eens geacht wederom 200 ml vocht toe te voegen voor de ‘saus’. Voor zover het die naam mag hebben.
Het verder opbouwen van het gerecht, dus de aardappel en de aubergine in de schaal leggen, slaan we even over en pikken de draad weer op bij stap 4. En het resultaat daarvan…
De ingrediënten drijven letterlijk in het vocht, zoals u kunt zien. Normaal zou u het vocht in zowel het gehakt, als u dit al zou toevoegen want we zien niet echt de noodzaak daartoe, inkoken. Evenals het vocht in de saus. Want béchamelsaus behoord een roux te zijn voordat je deze verder gaat gebruiken.
En zelfs dit vermoedelijk maïzena papje zou dikker moeten zijn voor gebruik.
Dit gaat nooit gaar worden in maximaal 50 minuten op een ovenstand van 200 graden Celsius, zo vrezen wij wederom. Maar wie weet kan Knorr ons nog positief verrassen? Het resultaat dan?
Op het oog ziet het er nog niet eens zo slecht uit. Zou er dan toch een wonder zijn gebeurd? Helaas niet. Als we de ‘moussaka’ opdienen dan blijkt het een half vloeibare rommel met klonten kaas, stukjes gehakt, in een schifterige waterige saus met ongare aardappelschijfjes en overgare aubergine te zijn waaraan nauwelijks kraak noch smaak zit. Inderdaad… jakkes bah.
Laten wij het enige positieve punt noemen dat op valt te merken. Er was deze keer voldoende eten. En gezien het feit dat geen van ons na een paar happen nog trek had hadden we met dit gerecht wel 30 mensen twee happen eten kunnen geven voordat men de neus zou optrekken.
Dit gerecht deed wat ons betreft de deur dicht. We hebben nog twee Knorr Wereldgerechten in de kast staan, en die maken wij af, maar dan houden wij het voor gezien met het testen. Want het testen van deze gerechten begint te ontaarden in een soort van kwelling. Het is gewoon zonde van het geld dat we toch nog in de aanschaf van de pakken en met name de ingrediënten steekt.
Wij hebben een regel in huis dat we een gerecht of eten nooit vies zullen noemen. Want poep is vies en eten kun je gewoon niet lekker vinden maar is nooit vies. We gaan geen uitzondering maken voor dit wanstaltige product, dus laten we het erop houden dat wij dit gerecht in deze vorm niet lusten. En wij vrezen dat, als u ook maar een beetje smaak heeft, dat ook u uw neus optrekt voor dit gerecht. Dus laat het pak gewoon in de schappen van de winkel staan. AUB!
Ik ga ook geen financiële verantwoording schrijven, want al zou het slechts een euro kosten dan was dit gerecht het nog niet waard. En ook de eindconclusie lijkt ons wel te raden.
Zie ook:
- Test Knorr Wereldgerechten–Japanse Teriyaki
- Test Knorr Wereldgerechten–Mexicaanse Taco’s
- Test Knorr Wereldgerechten–Russische Stroganoff
- Test Knorr Wereldgerechten–Chinese Kantonese Kip
- Test Knorr Wereldgerechten–Amerikaanse Kip Jambalaya
- Test Knorr Wereldgerechten–Chinese Beef Shanghai
- Test Knorr Wereldgerechten–Turkse Dürüm
- Test Knorr Wereldgerechten–Mexicaanse Burritos
- Test Knorr Wereldgerechten–Mexicaanse Enchiladas
- Test Knorr Wereldgerechten–Italiaanse Lasagne Bolognese
- Test Knorr Wereldgerechten–Griekse Kofta
- Test Knorr Wereldgerechten–Griekse Gyros
Laat een reactie achter