C1000 Verse Italiaanse Pizza Test
Vandaag testen wij voor u de Verse Italiaanse Pizza's van C1000.
Als we alle kreten, handgemaakt, heerlijk vers, dunne bodem, authentiek en ambachtelijk bereid, op de dozen lezen dan staat ons een smaaksensatie te wachten. Dus we zijn nieuwsgierig.
Shoarma Pizza
Prijs: € 4,99 (-25% aanbieding = € 3,74)
Topping: Shoarmavlees, ui, mozzarella, sla
Bereiding: 8 tot 10 minuten op 210 graden
Kwaliteit en smaak:
We vinden het om te beginnen een hele prestatie dat de fabrikant die deze Shoarma Pizza heeft bereid het voor elkaar heeft gekregen een authentieke Italiaanse Shoarma Pizza te fabriceren. Voor zover wij weten zal een Italiaan nooit Shoarma op zijn Pizza doen en het dan ook nog authentiek Italiaans noemen. Maar ach… kniesoor…
Het was om te beginnen jammer dat de shoarma niet naar shoarma smaakte. Het waren wat smakeloze reepjes varkensvlees. Op zichzelf zat er voldoende vlees op de Pizza, maar wel erg ongelijk verdeeld.
De ui en sla deden alles behalve vers aan. De ui smaakte zelfs wat zurig.
De smaak was vooral erg flets. Weliswaar was er niets om echt aanstoot aan te nemen, maar om nou te zeggen dat je een handgemaakt, heerlijk vers, dunne bodem, authentiek en ambachtelijk bereide Pizza at… nee.
Overigens was de bodem niet perse dik maar toch hadden we vooral een mond vol deeg. En dan niet van de meest gare soort.
Margherita de Luxe Pizza
Prijs: € 4,99 (-25% aanbieding = € 3,74)
Topping: Mozzarella, rucola, Parmezaanse kaas, groene pesto, tomaat, pijnboompitten
Bereiding: 8 tot 10 minuten op 210 graden
Kwaliteit en smaak:
Het is erg jammer dat men de rucola al op de pizza had gedaan en niet in een zakje erbij. Hierdoor waren wij gedrongen de rucola mee te bakken. Iets dat je bij een Italiaanse Pizza, zeker geen handgemaakt, heerlijk vers, dunne bodem, authentiek en ambachtelijk bereide Pizza zou doen. Dan doe je de sla en/ of rucola er na het bakken op. Dat is veel lekkerder!
De Pizza was vooral heel karig belegd. De rucola was nagenoeg geheel verdwenen na het bakken. De Parmezaanse kaas was onvindbaar. De pijnboompitten voegen niets toe en de tomaat was vooral smakeloos. We proefden gelukkig wel zo nu en dan een vleugje pesto.
Voor de € 4,99 die deze pizza normaal kost mag je toch wel een betere belleging verwachten, dachten wij zo.
Ook deze bodem was vooral een mond vol. Erg compact deeg dat enigszins ongaar aandoet. En dat terwijl wij, gezien de vorige Pizza, deze Pizza iets langer in de oven hielden. Dat mocht echter niet baten.
Parma Pizza
Prijs: € 4,99 (-25% aanbieding = € 3,74)
Topping: Parmaham, rucola, mozzarella, Parmezaanse kaas, pijnboompitten
Bereiding: 8 tot 10 minuten op 210 graden
Kwaliteit en smaak:
Wederom jammer dat men de rucola al op de Pizza deed waardoor je deze moest meebakken. Hierdoor zal de rucola tijdens het bakken verpieteren en tevens zijn smaak verliezen.
Deze Pizza was het lekkerste van de drie, maar dat kwam meer omdat de Parmaham wat zoutig was. Dat gaf tenminste nog wat smaak aan de verder smakeloze Pizza.
De Parmaham smaakte een beetje typisch. Is dit wel Parmaham of moet ik me toch afvragen tot in hoeverre men dat heerlijk vers ook echt kan waarmaken?
De Pizza was in principe redelijk goed belegd, en echte Parmaham is in de regel behoorlijk duur dus kun je je voorstellen dat men daarom wat beknibbeld heeft op de andere toppings. Maar om nou te zeggen dat je het gevoel waar voor je geld te hebben gekregen…
Ook deze bodem deed ongaar aan. Althans, het was een smaak en gevoel of je een flinke massa de smaak overheersende kleffige deeg in de mond had. Zelfs bij kleine hapjes.
De Pizza's maken helaas de verwachtingen die men wekt met de kreten op de doos bepaald niet waar. Geen van de Pizza's waren vies of echt niet lekker, maar daar is het meeste wel mee gezegd. De Pizza's waren vooral erg… tja… nikserig. Niet slecht maar ook verre van goed.
Zoals gezegd was de bodem bij geen van de Pizza's die wij testen echt lekker. Oké, deze was niet echt dik, maar ook niet erg dun. Je had vooral een hele mond vol deeg te pakken als je een hap van de Pizza's nam. En dat vult als geen ander. En misschien was dat wel het doel daarvan.
Voor de € 4,99 die je normaliter voor deze Pizza's per stuk betaald, gelukkig waren ze in de aanbieding maar dan nog erg duur in verhouding tot andere Pizza's, mag je toch heel wat verwachten. Zeker gezien men de klant ervan wil overtuigen dat het hier om handgemaakte, heerlijk verse, dunne bodem, authentiek en ambachtelijk bereide Pizza's gaat.
Deze Pizza's bewijzen wel de waarde van alle kretologie die men te pas en te onpas op verpakkingen drukt. Want ach… handgemaakt? De ingrediënten zijn er aan de lopende band met de hand opgelegd waarschijnlijk. En zelfs dat doet men niet erg zorgvuldig. Maar dan heb je het met het handgemaakte wel gehad vrezen wij. En antiek en ambachtelijk? Men moest ons toch maar eens uitleggen wat men daar tegenwoordig nog onder verstaat. Onzin dus!
Deze Pizza's zijn niet voor herhaling vatbaar. Dan nog liever de Albert Heijn Huismerk Pizza's. Die kosten € 1,52 per stuk maar zijn veel smakelijker dan deze peperdure Pizza's.
Zie ook:
- Albert Heijn Huismerk Pizza Test
- Europshopper Pizza’s Test
- Wagner ‘Big Pizza’s’ test
- Dr. Oetker ‘Culinaria’ Pizza’s Test
Laat een reactie achter