«

»

jun 09 2012

Bericht afdrukken

Italiaanse Stoofballetjes met Rijst

Laat me op voorhand aangeven dat ik niet weet of het gerecht ‘Italiaanse Stoofballetjes met Rijst’ ook echt bestaat. Zou het gerecht bestaan in de Italiaanse keuken dan zou het iets van ‘Polpette in umido con riso’ heten. Het gerecht is min of meer ontsproten aan de creativiteit van meneer Veelkantie, en de bereidingswijze heb ik een beetje afgekeken van de Griekse Keftédes (Kofta).

Wat we wel weten is dat het gerecht echt heerlijk was. Alle reden dus om het hier met u te delen.

Laat me niet verder dralen. Hieronder treft u de voornaamste ingrediënten en de bereidingswijze aan. Klik op de foto’s voor een vergroting en ga met de muisaanwijzer over de foto’s voor de tekst.

Van links naar rechts en van boven naar onder ziet u: Twee blikjes tomatenblokjes (samen 800 gram), 500 gram gehaktballetjes (gemaakt met ei en wat Italiaanse kruiden), een kommetje rijst (circa 2,5 koffiekopjes), halve uienringen (2 kleine uien), een hele courgette in blokjes en een flinke rode paprika in reepjes gesneden. Wat u niet ziet op de foto is 4 kleingesneden knoflookteentjes.

Nu is het een kwestie van het gerecht op smaak te brengen. Dat deden wij door peper, zout, basilicum en wat kaneel naar smaak (circa 1 flinke theelepel) toe te voegen. Voor de extra smaak voegde ik er ook nog circa 2 eetlepels van de Maggi Macaroni en/ of Spaghetti Kruidenmix aan toe.

Ondertussen heeft u natuurlijk de rijs gekookt, en terwijl u de rijst laat uitwasemen haalt u de deksel van de pan stoofballetjes om het vocht wat te laten verdampen. Zo bereikt u dat het gerecht minder vloeibaar zal worden. Alles dat u nu nog rest te doen is opscheppen en serveren.

Eet smakelijk!


Deze blogpost is 1173 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/06/09/italiaanse-stoofballetjes-met-rijst/

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. henk

  gaan de gehaktballetjes gelijk met de tomaat erin om te stoven?? of samen met de paprika??
  is mij dus niet geheel duidelijk.

  gr henk

 2. MdJ

  Ziet er lekker uit. Ben geen fan van kaneel, en het lijkt me ook niet passen, dus dat zou ik er zelf uit laten. Waarom heeft u voor kaneel gekozen?

 3. Meneer Veelkantie

  Henk,

  Als je met je muisaanwijzer over de foto’s gaat dan verschijnt de tekst waaruit je op kunt maken wat de procedure is. Zoals ook uit de tekst boven de foto’s blijkt. En als je dat leest dan kun je zien dat de gehaktballetjes als laatste erin gaan, nadat je de paprika een minuut of tien hebt laten stoven ;)

  MdJ,

  De kaneel geeft juist een geweldige extra smaak. Dat is ook de reden dat ik kaneel door het gerecht meng. In combinatie met de overige ingrediënten proef je ook niet meer de pure kaneel maar gaat de smaak ervan op in de andere ingrediënten. Je zou het gewoon eens uit moeten proberen. Je zou het eens uit kunnen proberen door een beetje saus met een paar balletjes apart in een pannetje te doen en er eens een klein snufje, een beetje in verhouding tot de hoeveelheid, doorheen te doen. En als je het lekker vind kun je wat meer kaneel door het gerecht roeren.

 4. henk

  zal wel aan mij liggen veelkantie,maar ik kom nergens in de text of over de foto met mijn muis de text tegen dat de balletjes er weer in teruggaan…. wel dat je ze even aanbraad en opzijzet
  zou ook kunnen dat ze er koud ingaan ofzo

 5. Meneer Veelkantie

  Henk,

  Laatste (de grote) foto Henk.

 6. henk

  hmmmmm :-( wie klikt er nu op zo een foto ;-)
  srry

 7. Meneer Veelkantie

  Henk,

  Je hoeft er niet op te klikken.

 8. henk

  ik wel anders zie ik geen text

 9. Meneer Veelkantie

  Henk,

  Vreemd. Ik test Veelkantie in Firefox, Opera, Safari, Internet Explorer en in Chrome. En in geen van deze hoef je op de foto’s te klikken om de tekst te kunnen lezen. Juist niet zelfs want als je klikt dan krijg je, zoals bedoeld, een vergroting van de foto te zien.

 10. henk

  maakt toch allemaal niks uit?? ik zie wat ik moet zien ;-)

 11. hylander

  Henk,
  Als je geen tekst ziet bij de mouse-over tekst popup, dan zal je webbrowser waarschijnlijk geen javascript uitvoeren.

  In bijvoorbeeld Chrome vind je onder: /settings/content#javascript de instelling:
  Alle sites toestaan JavaScript uit te voeren (aanbevolen)

 12. MdJ

  Ik zie ze soms ook niet. Maar dat ligt aan mn noscript en adblock in Firefox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *