«

»

jun 23 2013

Bericht afdrukken

Review: FoodPlaza Lelystad

U weet het inmiddels wel, als meneer Veelkantie tevreden is dan draai ik mijn hand er niet voor om, om onbezoldigd of anderszins belangeloos reclame te maken voor een bedrijf in met name de Food Sector.

Deze keer is FoodPlaza aan de beurt!

FoodPlaza kent u waarschijnlijk beter als het voormalige Chicken City restaurant. Kennelijk liep dit niet naar wens, alhoewel wij daar prima ervaringen hadden, dus werd de tent omgebouwd naar het huidige FoodPlaza. En dat is een goede zet. Want het menu beperkt zich nu niet meer tot sec kip en een enkele hamburger, maar een veelheid aan eten uit allerhande windstreken. Een hele ruime keuze uit keukens!

Zelf ging meneer Veelkantie voor een Steak Burrito. Heerlijk met o.a. chipotle en diverse soorten groente en twee sausjes. En die was super goed. De steak was niet te gaar en mals, voor zover je dat kunt bereiken met stukjes steak. Ik heb de burrito met veel smaak opgepeuzeld. Die ga ik absoluut nog eens bestellen!

Mevrouw Veelkantie had een broodje frikandel en dochter Veelkantie at een shoarmarol. Geen hele spannende of bijzondere snacks, maar gewoon van prima kwaliteit.

Eigenlijk was alles nog min of meer bij het oude (Chicken City). Alleen dan een veel uitgebreidere menukaart.

Je kunt er nu werkelijk alles krijgen wat je aan fastfood maar kunt bedenken. Zoals gezegd de oer-Hollandse snacks en Mexicaans (waaronder Burrito's, Wraps, enzovoort), maar ook Pizza's, Pasta's, vis (denk dan vooral aan Kibbeling e.d.), broodjes (waaronder uiteraard broodjes hamburger e.d.), Spareribs, Gyros (dan wel halal dus geen varken) en uiteraard ook diverse soorten Kip (vleugeltjes, enzovoort) en zoetigheid.

Ik hoop echt dat FoodPlaza nog lang mag bestaan. De keuze voor een veel uitgebreidere menukaart begrijp ik, alleen maak je het als ondernemer natuurlijk behoorlijk lastig. Zeker als de toko wat minder hard loopt kan dit financieel erg nadelig zijn. Ik vrees ook dat de tegenvallende resultaten van het voormalige Chicken City nog niet zozeer gelegen waren in het gebrek aan keuze. En ook niet, zoals meneer en mevrouw Veelkantie zelf hebben geconstateerd destijds, aan de kwaliteit van het eten. Want die was toen en nu prima in orde. Men zal, net als toen, gewoon veel meer aan promotie moeten doen. Acties organiseren. Kortingsbonen moeten uitgeven. Enzovoort. Zo achteraf zonder een natuurlijke loop van winkelend publiek blijft erg lastig. Zeker als je door gebrek aan promotie nauwelijks ruchtbaarheid aan jouw bestaan geeft.

Wat ons betreft zal het aan de kwaliteit van het eten en het verdere management, op de marketing na dan, niet liggen. Dat is allemaal prima in orde zover als wij voorheen en ook nu hebben kunnen constateren.


Deze blogpost is 663 keer bekeken

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2013/06/23/review-foodplaza-lelystad/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *