«

»

mei 03 2012

Bericht afdrukken

‘PvdA wil patatverbod rond scholen’

Soms zijn plannen, en dan van met name linkse politieke partijen, om het leven van mensen tegen wil en dank te reguleren zo bizar dat je, je afvraagt hoe men het weer verzonnen weet te krijgen.

'Patatverbod rond scholen'

zak patatDe PvdA wil tot twee uur 's middags een patatverbod rond middelbare scholen in Amsterdam. De fractie stelt voor om convenanten te sluiten met ondernemers die vette happen aan leerlingen verkopen.

Het idee komt uit de koker van PvdA-raadslid Maarten Poorter, die onlangs stomverbaasd was toen hij, nota bene op de Dag van de Gezonde Schoolkantine, leerlingen van het Comenius Lyceum met broodjes döner kebab en Turkse pizza's in de kantine zag. Die hadden ze bij de snackzaak gehaald. 'Het was half elf, de kleine pauze. De kantine-uitbater zat met zijn handen in zijn haar, want hij mag geen gefrituurde waren verkopen.'

Deze calorierijke uitstapjes zijn niet alleen slecht voor de gezondheid van de kinderen, ook zorgt het ervoor, zegt Poorter, dat goedwillende schoolkantines in financiële problemen komen. Lees het hele bericht hier.

Eerst maar eens de eeuwige mythe dat snacks ongezond zouden zijn uit de wereld helpen. In het artikel Snacken is goed voor de Gezondheid zet ik voor u even een aantal snackfeiten op een rijtje.

Voorts wil ik graag aan de kaak stellen dat u, ja u de brave Nederlandse en Europese burgerij, kennelijk maar akkoord gaat met het voortschrijdende autoritaire, totalitaire en paternaliserende gedrag van onze overheid. Wanneer komt u nou toch eens in verzet tegen dit (voedsel)fascisme?

Het is niet aan de overheid om te bepalen wat u wel en niet kunt eten. En zolang u niet door heeft dat voedsel in combinatie met de bangmakerij rondom voedsel een wijze is om u te manipuleren, om u te sturen en om zo de grip op uw leven te krijgen, uw bewegingsvrijheid en recht op zelfbeschikking te ondermijnen, is dit beslist niet de laatste zet die de overheid zal zetten om u tot marionetten te maken. Hoeveel maatregelen zult u, na jarenlange indoctrinatie, nog accepteren?

Het is niet verwonderlijk maar wel bijzonder verwerpelijk dat de overheid en aan haar gelieerde gesubsidieerde instanties, hier en elders in de wereld, aan uw in dit geval letterlijk onderbuikgevoelens appelleert door uw gezondheid, uw kinderen en dieren inzet van de propaganda te maken. Want wie wil nou kanker, zijn kinderen vermoorden of diertjes kwellen?

Neem de macht terug over uw leven. Uw kinderen zijn uw verantwoordelijkheid. U bent de opvoeders. Het is dus aan u wat, wanneer en waar u, maar ook uw kinderen eten. Niet aan de overheid. U als opvoeders bent instaat om uw kinderen te weerhouden van bepaalde zaken als u van mening bent dat dit niet bevorderlijk zou zijn voor hun gezondheid of ontwikkeling. Wilt u niet dat uw kinderen meer dan met een bepaalde door u vastgestelde frequentie bepaalde zaken eten, dan geeft u ze boterhammen mee en zorgt u dat ze geen beschikking hebben over uw geld.

U kunt dat heel goed zelf. Maar kennelijk vertrouwd de overheid u niet met de zorg over uw eigen kinderen. Kennelijk vertrouwd de overheid u niet het zeggenschap toe over uw eigen leven. Maar bent u een willoos schaap? Heeft u een paternaliserende overheid nodig om over u te waken?

Het gaat niet alleen om het ‘patatverbod’. Gaat u eens bij uzelf na hoe vaak u zich, en dat is tegenwoordig bijna dagelijks, geconfronteerd ziet met overheids- of propaganda van aan haar gelieerde instanties. Veel van deze zogenaamde informatie is ronduit leugenachtig en ideologisch politiek gemotiveerd. Ga eens na in hoeveel zaken de overheid bepaald of wenst te bepalen wat u wel en niet kan of mag. Zet het eens voor uzelf op een rijtje. Hieronder alvast een aantal links.

Zie ook:

Permanente koppeling naar dit artikel: http://veelkantie.nl/blog/2012/05/03/pvda-wil-patatverbod-rond-scholen/

3 reacties

1 ping

 1. abdullah

  denk dat je voor het overgrote deel gelijk heb, alleen als een kind kan kiezen tussen een broobje kaas of een patatje ,dan denk ik dat die kiest voor een patatje of andere snack… eten ze dat elke dag,dan heb je dus wel een probleem denk ik….
  een kind gaat voor lekker, en niet voor gezond…………….. hoeveel pakken koek gaan er over de too nbank bij de bakker?? hoeveel sausijsen broodjes??
  eerlijk gezegd heb ik nog nooit een leerling een broodje gezond zien kopen,..
  maar om te denken dat de overheid of wie ook hier verandering in kan brengen,is denk ik klinklre onzin…………. de tijd van een trommeltje brood mee naar school en een flesje melk iis denk ik verledentijd

 2. MdJ

  In de kleine pauze tijd hebben om een vette hap te halen? Das een flinke pauze.
  Destijds hadden we tijd voor een pakje drinken en een appelkoek.

  Denk dat je als opvoeder slechts gedeeltelijk in staat bent te controleren wat uw kind eet. Als ze echt liever een patatje halen dan hun broodje jam te eten, dan doen ze dat. Ook al wil moeders het niet.
  Dat is terzijde natuurlijk, het is dikke onzin dat de overheid het wil reguleren. Lijkt wel een coffeeshop verhaal op die manier.

  1. Meneer Veelkantie

   Henk en MdJ,

   De overheid is de bron van de oorzaak en het gevolg. En mijn inziens niet bepaald per ongeluk. Zie hier waarom.

Laat een reactie achter